Kje in kaj nakupujem - splet (tujina)

24. februar 2017


Pred kratkim sem dobila predlog bralke, da spišem objavo o tem kje kupujem kozmetiko - tisto drogerijskega ranga in tisto malo višjega. Že precej časa nazaj sem nekaj podobnega spisala, ampak sem se bolj osredotočila na določene spletne strani, danes se potrudim spisati malo bolj podrobno - kje največ kupujem, kaj nakupujem, kje se kaj splača, ipd. :) 



http://www.beautybay.com/

BeautyBay še vedno ostaja moja top destinacija, čeprav so se v zadnjih letih precej poslabšali oz. zmanjšali ponudbo. Na tej strani rada naročam izdelke za nego kože, ki znajo biti precej bolj ugodni kot na drugih britanskih straneh (Look Fantastic, Feelunique). Pri njih vedno kupujem Antipodes negovalne izdelke, lake za nohte in podobne izdelke, ki jih druge strani ne pošiljajo k nam zaradi prepovedi (BeautyBay pač pošlje 'po tleh' namesto z letalom). Na splošno bi rekla, da nimajo drogerijske ponudbe, njihov sortiman je večinoma high-end, čeprav imajo zdaj tudi kozmetiko Milani in L.A. Girl, recimo. Poštnina je brezplačna nad 18€. Njihovi paketi ponavadi pridejo v enem tednu, največ kar sem čakala je bilo mogoče 8, 9 dni. Imela sem primer, ko paket nikoli ni prispel do mene in so mi brez težav vrnili denar oz. ponudili opicijo, da ponovno pošljejo paket z enako vsebino. Nekaj znamk, ki jih lahko najdete pri njih: Oskia, Anastasia Beverly Hills, Alterna, Mario Badescu, Cargo, Dose of collors, Eyeko, Illamasqua, Jeffree Star, Nails Inc, Natasha Denona, itd. 




https://www.lookfantastic.com/home.dept?switchcurrency=EUR&locover=true

Lookfantastic ima ogromno izbiro, res veliko znamk, veliko ponudbo, tudi mesečni 'beauty box' imajo na voljo. Vse lepo in prav, a zadnje čase so se precej poslabšali z dostavo (vsaj tako poročajo punce). Moti me tudi dejstvo, da kar nekaj znamk, ravno tistih, ki nam niso dostopne drugače, ne pošiljajo k nam (npr. Benefit). Imeli so kratko 'okno', kjer so pošiljali, potem pa spet spremenili nazaj, da ne pošiljajo. Buuuu... :S Na Look Fantastic rada nakupujem predvsem zaradi popustov, skoraj vedno je vsaj za 15% popust koda, na mail pa se večkrat dobi takšna za 20%. Je pa potem spet zanka tu, da za veliko znamk ta popust ne pride v poštev. Načeloma sem imela do zdaj zelo dobre izkušnje, paket me je vedno našel, sem se pa včasih načakala malo dlje. Nekaj znamk, ki jih najdete tu: Ren, Nars, Elemis, bareMinerals, Caudalie, Dermalogica, Balance Me, Elizabeth Arden, Estee Lauder, Clinique, Ciate, itd. Poštnina je brezplačna, ne glede na znesek/količino. 





http://www.feelunique.com/

Pri Feelunique nisem kupovala že zelooo dolgo. Ne vem točno kaj se je zgodilo vmes, ampak nekako so mi postali antipatični. Dejstvo, da imajo brezplačno poštnino zdaj šele nad 40€, me je tudi precej odbilo (sej se zelo hitro nabere za ta znesek, ampak včasih bi človek tudi samo kakšno malenkost vzel, pa se potem več ne splača zaradi poštnine). Feelunique ima skoraj vedno neko kodo, ki jo hitro najdete na spletu in uporabite - največkra je za kakšnih 10% popusta ali pa 5 funtov dol od celotnega zneska, na primer. Feelunique ima morda še največjo ponudbo od vseh teh britanskih strani, veliko drogerijskega ranga in veliko tudi high-end. Trenutno imajo najboljšo ponudbo Urban Decay ličil, čakam pa še, če bodo morda začeli prodajat Too Faced. Nekatere reči so zelo ugodne, medtem ko je kaj pri nas ceneje. :) Nekaj znamk, ki jih lahko najdeš tu: theBalm, Guerlain, Lancome, Elizabeth Arden, Urban Decay, Moroccan Oil, Giorgio Armani, Maybelline, Kerstase, ghd, Clarisonic, itd.




http://www.iherb.com/

Na iHerb naročam oz. kupujem predvsem naravno kozmetiko (npr. Andalou maske), trenutno imam ogledan Suki piling, ipd. Ta stran je seveda znana po svoji obširni ponudbi prehranskih dopolnil, ki znajo biti precej bolj ugodne kot pri nas. Dobi pa se tudi ogromno izdelkov za dom in gospodinjstvo. Slaba stran je, da poštnina ni zastonj, se obupno viša in niža (ne vem glede na kaj) in ker gre za ameriško spletno stran, je prisotno tudi carinjenje/obdavčenje, kar poviša stroške. Vseeno sem in tja oddam kakšno naročilo. Priročno spletno mesto za vse mame/gospodinje, ker lahko hkrati naročiš izdelke za dom, prehranske dodatke, kozmetiko in še kaj.




http://deciem.com/default

Nova spletna stran, ki sem jo dodala med zavihke, je DECIEM. Gre za spletno stran, ki se je kar naenkrat pojavila in eksplodirala - nudi kvalitetne, sestavinsko dobre, a enostavne preparate za nego kože in las (niacinamid + cink, hialuronska kislina, vitamin c, ipd). Znotraj spletne strani najdete posamezne znamke kot so The Ordinary, Stemm, NIOD, Hylamide, ipd. Zaenkrat sem oddala samo eno naročilo, a v izdelkih že uživam in mislim, da se bom k njim še vračala. Poštnina je brezplačna nad 25€, paket je prišel v enem tednu.

7 komentarjev:

  1. Tudi jaz večinoma poznam te trgovine, ki si jih tukaj naštela. Feelunique se mi je zelo zameril, ker so vedno nekaj zviševali mejo za zastonj poštnino. Zaradi tega mi je Lookfantastic super. Sploh, ker sama bolj kupujem po en izdelek naenkrat in imajo dobro izbiro izdelkov za lase. :)
    Iherb je tudi čisto pogorel s to poštnino. Včasih sem veliko več kupovala pri njih. Tudi znamko kot je E.l.f. ki je pri nas itak ne moreš dobit.
    Jaz bi trenutno dodala še Jolse na tvoj seznam, ker mi je ta korejska kozmetika vedno bolj zanimiva :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem tistih nekaj korejskih izdelkov, ki sem jih že nekaj let nazaj sprobala, naročila na ebayu. Jolse sem parkrat šla pogledat, pa mi ni preveč privlačna stran, ne vem zakaj... :)

      Izbriši
  2. Morda veš, kje bi najceneje dobila Nailtiques formulo 2? Pred leti sem jo po tvojem priporočilu naročila na Beautybay in bila res zelo zadovoljna. Zdaj pa sem že nekaj časa brez, nohti pa v obupnem stanju ... Ampak mi je tako drago, da bi rada vsak cent prišparala, če bi lahko. A prodajajo to v kakšnem salonu v Ljubljani? Ker iščem že par mesecev, pa je še vedno najcenejša opcija Beautybay, za 21.20 €

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim, da Nailtiques ne boš dobila nikjer pri nas, vsaj jaz nisem še nikjer zasledila znamko. Tudi če bi kakšen salon prodajal, ti garantiram, da bi bila cena precej višja od tiste na BeautyBay-u. Še najboljša opcija ti je, da pač naročiš na BeautyBay - itak je že nad 18€ brezplačna poštnina. :)

      P.S. me veseli, da ti je izdelek pomagal!

      Izbriši
    2. Lepota.info jih ima in je cena okrog 18€, ampak je poštnina 4€, tako da pride skoraj enako. Sem pa zdaj našla tudi na lookfantastic, kjer imajo še kodo za 15 % popust. A oni pošiljajo lake v Slovenijo?

      Hvala za odgovor in pomoč! :)

      Izbriši
    3. Aja, nisem vedela. :) Lookfantastic na žalost ne pošilja lakov, niti sprejev, niti ničesar, ki bi bilo lahko vnetljivo. Mislim, da bo BeautyBay najboljša rešitev.

      Izbriši
  3. Joj :(. Hvala za vse informmacije! :)

    OdgovoriIzbriši