Blog love: Lacquered Bits

16. september 2016



Danes bi vam rada predstavila enega izmed mojih najljubših blogov - Lacquered Bits. Gre za blog poln prekrasnih manikur, ki vas bodo pustile odprtih ust. V poplavi blogov, ki tudi na slovenskem spletu rastejo kot gobe, Lacquered Bits zares iztopa s svojo eleganco, unikatnostjo, čudovito fotografijo in kvalitetno vsebino. Želim si, da bi ga odkrilo čim več ljudi, saj si res zasluži večjo prepoznavnost in branost.

Za tole predstavitev sem Metko (avtorico bloga), prosila da ustvari manikuro v stilu mojega logotipa, niti v sanjah pa si nisem predstavljala, da bo ustvarila kaj takšnega. Manikura je bila izdelana perfektno, popolnoma se ujema s čudovito podobo na vrhu mojega bloga, črka 'M' na palcu pa da tisto piko na i. :)





Če želite vedeti, kako je Metka ustvarila to prekrasno manikuro, berite dalje...

Pri ustvarjanju manikure sem uporabila Essie lake iz Silk Watercolor kolekcije, saj so bolj prosojni in popolni za ustvarjanje akvarela na nohtih. Bolj natančno, uporabila sem 7 od 9 lakov iz kolekcije.

Kot vedno pod vsak barvni lak namažem podlak, saj ta predstavlja zaščito nohta in manikuri podaljša obstojnost. Čez podlak sem nato nanesla dva sloja Essie – White Page, belega laka, pri katerem že samo ime napeljuje na to, da se lak uporablja kot bela podlaga za naše umetnine. Na svojo silikonsko podlago Uber Chic, sem nakapljala lake Highest Bidder, Art New-Beau, No Shrinking Violet, Point Of Blue, Blush Stroke and Muse, Myself. Nanos sem začela z rumeno, saj je najsvetlejša in nadaljevala z oranžno, roza, viojlično ter modro. Nato sem s čopičem začela na vzorec nanašati aceton in z acetonom razredčene lake, za povečan vodni učinek, ki sem ga poskušala poustvariti z Majinim logom v mislih. Ustvarjanje je bilo zelo zanimivo in ni potekalo čisto brez težav. :) Manikuro sem zaključila tako, da sem na palec prostoročno z akrilno barvo narisala črko M. Poskušala sem jo narisati čim bolj podobno črki M na Majinem logu. Na koncu sem vse še zapečatila s hitro sušečim nadlakom.

Upam, da vam je bila moja umetnina všeč. Maji se najlepše zahvaljujem za priložnost, ki mi jo je ponudila, vam pa želim lep dan!








Metka Pirih Mlakar, avtorica bloga Lacquered Bits, mamica dvem navihankam, pravi, da ji njen glavni hobi predstavlja prav blog. Blog piše že skoraj dve leti in vse skupaj ji postaja vedno bolj všeč. 

Ustvarja predvsem nail art manikure, na blogu pa se vedno najdejo tudi predstavitve in ocene novih kolekcij lakov oz. posameznih lakov, ki so ji všeč. Najbolj pri srcu so ji elegantne manikure, vendar večkrat ustvari tudi bolj barvite, divje in holografske umetnine.




2 komentarja:

  1. Ma, čudovite manikure. <3

    Jaz sicer nimam potrepljanja za tole, ampak če bi imela toliko art žilice, bi jih tudi jaz nosila :D <3

    Bravo!

    OdgovoriIzbriši