Izberi zeleno: Kozmetika Plantae

2. september 2016

Že več kot mesec dni, je novost v moji dnevni rutini, čudovit in lahek losjon kozmetike Plantae. Gre za proizvod iz linije Lush Leaves, ki je namenjen mešani/mastni/problematični koži, saj kože ne obteži, ne maši por in tako ne pozvroča dodatnih težav. Sama imam trenutno precejšnjo zmešnjavo na koži - sicer nimam nekih izbruhov mozoljev, imam pa redne 'hormonske' mozoljčke po bradi, zato sem se tega izdelka precej razveselila.




Losjon se nahaja v zelo privlačni, elegantni embalaži na pumpico, ki zelo natančno dozira željeno količino izdelka. Sam izdelek je res losjon in čeprav je lahek, deluje tudi zelo hranilen, saj mi vseeno malo 'posedi' na koži, preden se popolnoma vpije. Vonj je prijetno zeliščen, ki je sprva kar močan, potem pa počasi popolnoma izgine.

Na začetku uporabe me losjon ni pretirano navdušil, saj sem mislila, da mi kožo masti oz. imela sem občutek, da sem se po njegovi uporabi še bolj svetila, a sem po dolgotrajni uporabi ugotovila, da so takrat za to bile krive visoke temperature in ne nega kože. Zdaj ko se temperature vzdržne, se mi koža ne masti več toliko in čeprav mi losjon kože ne matira, jo vsekakor naredi žametno na otip (kar seveda tudi obljublja). :)

Z izdelkom sem zelo zadovoljna in čeprav ga krasi precej visoka cena (30.28€), se mi zdi vreden nakupa. Na hitro me ta kozmetika in njeni izdelki spominjajo na Antipodes, eno mojih najljubših znamk za nego kože, ki prav tako izvira iz Nove Zelandije in je v enakem ali celo malo višjem cenovnem razredu.





Ta izdelek, izdelke iz te linije ali izdelke iz preostalih dveh linij (Berry Bliss in Flower Power), najdete v spletni trgovini Izberi zeleno, veseli pa bodo, če jih obiščete tudi na njihovi Facebook strani, kjer vam bodo z veseljem pomagali in svetovali pri izbiri.


Več o samem izdelku...

Vodna kreša in jojoba vzpostavita ravnovesje in nadzirata sebum. Žajbelj pomirja, medtem ko bioaktivni totarol iz novozelandskega drevesa zdravi kožo in pomaga preprečevati pege. Izdelek ne vsebuje parabenov, fenoksietanola, mineralnih olj, polietilenglikola, GSO, umetnih barvil in sintetičnih dišav.


  • Organski izvleček iz semena črne kumine
  • Zaradi svoje edinstvene kombinacije eteričnih olj, polinenasičenih maščobnih kislin in drugih aktivnih sestavin, ima črna kumina protivnetni in antibakterijski učinek in vsebuje naravne konzervanse.
  • Organski zeliščni losjon s sinergijskim učinkom
  • Vodna kreša, repinec in limona so bili izbrani zaradi njihovega blažilnega protivnetnega, antioksidantnega in antibakterijskega učinka.
  • Organsko olje iz semen jojobe
  • Pomirja, obnavlja, čisti in uravnava delovanje želz lojnic, hkrati pa mehča povrhnjico. Pospešuje mikrocirkulacijo in deluje antiseptično in antibakterijsko.


4 komentarji:

  1. Meni je ta kozmetika tako zelo všeč <3

    Tok mi paše res, sploh kremica mi je the best of the best <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je znamka odlična, šipkov serum je 1A, čistilna krema naredi izmed vseh izdelkov, ki jih trenutno uporabljam najbolj mehko in zaščiteno kožo (krasna za suho, dehidrirano kožo). Čistilni gel iz bršljana pa mislim, da bi bil všeč tudi tebi, nežen, svež,preprost, učinkovit (no kljub vsemu je dobro odstraniti prej makeup. Zelo rada imam njihove izdelke in se v kombinaciji z Flow(iz finske) in Mia Hoyto(finska) odlično razumejo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Premajhna linija, nekaj manjka, proizvodi promovirani kot alfa in omega,ista krema naj bi pomagala vsem tipom kože? Niso prepričali.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi jaz bi rada videla več izdelkov... se mi pa ne zdijo nič pretirano promovirani. To, da je ena krema primerna za vse tipe kože, je mišljeno, da je pač PRIMERNA, ne pa da bo čudežno odpravila težave. Medve imava lahko obe podoben tip kože, pa bo meni nekaj ustrezalo, tebi pa sploh ne. To je pri vsaki kozmetiki tako. ;)

      Izbriši