Okay.si: Method čistila - lesketajoč dom

27. junij 2016

Danes bi vam rada predstavila set ekoloških čistil Method, ki so mi ga nekaj časa nazaj prijazno poslali iz spletne trgovine Okay.si. :) Set se imenuje 'Lesketajoč dom' in je sestavljen iz univerzalnega čistila (čistila za vse površine), čistila za kuhinjo oz. kuhinjske površine in čistila za tla. Vse te izdelke je mogoče kupiti tudi posamično, a se set nedvomno bolj izplača. ;)
Daily kitchen in Multi-surface se nahajata v radodarnih, 828ml flašah z razpršilkama in na mojem kuhinjskem pultu izgledata prav čudovito. Daily kitchen diši po klementinah, na kar že nakazuje lepa oranžna barva tekočine, Multi-surface pa po rozasti grenivki. Oba vonja sta res prijetna, a mi klementina diši najlepše.

Daily kitchen uporabljam za kuhinjske pulte, po navadi ob koncu dneva, ko zaključim z vsem, včasih pa tudi že vmes, če kaj bolj packam ali če si pač zaželim imeti čiste in dišeče pulte. :) Čistilo super odstrani vso možno umazanijo, tisto bolj trdovratno ali zasušeno, pa najprej našpricam, pustim malo, da čistilo deluje, potem pa pobrišem. Po čiščenju cela kuhinja prijetno diši in kar je najbolje, čistilo ni toksično, tako da me ni nikoli strah, če je kakšna hrana v bližini, ko ga uporabljam.

Multi-surface naj bi bilo univerzalno čistilo oz. čistilo za vse površine. Sama sem ga preizkusila na različnih - od kuhinjskih pultov do lesa, plastike, ogledal in še kaj. Povsod se je odrezalo super, le pri ogledalih se je ustavilo... namreč ni važno kako in s čim sem čistilo z ogledala zbrisala, vedno so za njim ostali madeži. Zato pa imam že ogledano čistilo za steklene površine z vonjem mete... :) 

All floor cleaner pa je čistilo za tla oz. za vse talne površine. Gre za čistilo, ki se ga pošprica in pobriše, ni mišljeno za uporabo z vodo. Ravno zato je plastenka oblikovana tako, da se čistilo najbolj učinkovito nanese (squirt + mop). Po mojih izkušnjah čistilo lepo očisti tla (imam topli pod, ploščice in parket), a mi je sama uporaba malo zamudna oz. si ne predstavljam celotno stanovanje očistiti na tak način (plus najbrž bi porabila polovico flaše). Meni to čistilo predstavlja bolj 'spot clean' različico s katero očistimo neko umazanijo na tleh oz. očistimo nek predel, ne pa kar celega prostora oz. celo stanovanje. Jaz ga uporabljam da očistim predel pod stolčkom za hranjenje malega, ker vedno kaj pade/kapne na tla, prostor pred pomivalnim koritom in štedilnikom ter ploščice pod/okoli wc školjke.

Ta super set čistil in druga Method čistila lahko najdete na Okay.si - etični trgovini za družino in dom. Poleg znamke Method, ponujajo še kup drugih ekoloških čistil, Ecozone, Bio-D in ECOS, so samo ena izmed njih. Najdete pa lahko še izdelke za nego kože in las, ter za vse nas mamice, čudovite izdelke za malčke (sploh kozmetika je za dol past lepa). :)


Method je eno izmed najbolj trajnostno usmerjenih svetovno znanih podjetij. Zavezani so k temu, da naš planet in naše domove naredijo čistejše. Verjamejo, da so lahko čistila lepa, dišijo po cvetju, ne predstavljajo škode za ljudi, živali ali planet in da so kljub temu neusmiljena do umazanije.

Skratka, menijo, da posameznik lahko naredi nekaj za prihodnost našega skupnega planeta ter ob enem učinkovito očisti svoj dom. Njihovi izdelki, embalaže in proizvodnja so ljudem in planetu prijazni. Embalaže, ki so zasnovane za lažjo recikliranje so izdelane iz reciklirane plastike ali celo iz plastike pobrane iz morja.

Vsi njihovi produkti so “Cradle to Cradle” certificirani z zlato oznako, kar pomeni da so vse njihove sestavine, materiali za embalaže, dizajn in proizvodni proces ustvarjeni tako, da so maksimalno primerni za ponovno uporabo.

Prav tako imajo certifikat “B corporation”, ki ga podeljuje neprofitna organizacija B Lab podjetjem, ki izpolnjujejo določene standarde socialne in okoljske učinkovitosti.

Njihovi izdelki NISO TESTIRANI NA ŽIVALIH!


Ni komentarjev:

Objavite komentar