L'Occitane blogerski dogodek: Predstavitev novih prazničnih kolekcij [SLO]

21. november 2015

| V L'Occitanu je zadišalo po praznikih! Olivier Bausan, ustanovitelj L'Occitana, je povabil svojega prijatelja, Pierra Hermeja, da se je pridružil družini L'Occitanovih nosov. Priznani francoski slaščičarski mojster je posebej za vas, ljubitelje L'Occitana, ustvaril tri dišave, v katerih se zrcaljo njegove gurmanske vrline. |


V začetku tega tedna sem se imela priložnost udeležiti L'Occitanovega blogerskega dogodka, kjer nam je L'Occitanova ekipa skupaj v sodelovanju z Niko Veger (Beautyfullblog), predstavila nove praznične kolekcije. V majhno, božansko odišavljeno trgovinico na Mestnem trgu v Ljubljani se nas nagnetlo toliko, da je kar pokala po šivih. :)

Po raziskovanju, spoznavanju in vnetem klepetu, smo si ogledale kratko predstavitev vseh treh kolekcij - Jasmin Imortelle Neroli, Grenivka in rabarbara ter Med in mandarina. Med samo predstavitvijo smo imele možnost spoznati tudi vonje kolekcij in mislim, da ni prav nobena ostala ravnodušna. Sama sem bila presenečena kako zelo so me vonji dejansko navdušili, čeprav sem sicer ljubiteljica bolj toplih, močnih, skorajda orientalski dišav.




Izdelki seveda tako kot se za L'Occitane spodobi, dišijo neverjetno lepo, vendar me pri novih kolekcijah ni navdušil le vonj, ampak tudi videz. Oblika embalaž in barvne kombinacije so naravnost čudovite. Še posebej izstopa embalaža toaletnih vodic... steklenička, ki naj bi bila poklon Hermejevi najbolj znani slaščiči - makronu in škatlica v kateri se nahaja, ki naj bi predstavljala škatlo za torto. :)

Liniji Jasmin-Imortelle-Neroli ter Grenivka in rabarbara sta sestavljeni iz toaletne vodice, gela za prhanje, mleka za telo, kreme za roke, balzama za ustnice in parfumskega mila, medtem ko se v liniji Med in mandarina nahajata le krema za roke in balzam za ustnice. Jasmin-Imortelle-Neroli pa ima v svoji liniji tudi lesketajoč puder za telo, ki kožo rahlo odišavi in podari čudovit sijaj - odlično za vse božične in novoletne zabave.

Če bi se morala odločiti za eno linijo, bi to definitivno bila Jasmin-Imortelle-Neroli, ki diši zares božansko (neke note v toaletni vodici me, potem ko se že lepo razdiši, spominjajo na slaven Diorjev parfum - Hypnotic Poison), vendar moram reči, da me je Grenivka in rabarbara prav tako navdušila. Pri slednji gre sicer res za bolj svež vonj, katerim se načeloma izogibam, a v tem je nekaj res posebnega. Ni kaj, pri L'Occitane so se pravilno odločili, ko so Pierra Hermeja povabili k sodelovanju. :)




Po uvodni predstavitvi smo se imele priložnost naučiti še francoskega načina zavijanja daril, ki je sprva videti varljivo enostavno, v resnici pa potrebuješ kar nekaj prakse. Valentina nam je večkrat pokazala sam postopek zavijanja, pa tudi kako ustvariti estetsko zelo privlačno pentljo, ki izgleda še posebej lepo na fotografijah. Sama priznam, da sem bila bolj pristaš darilnih vrečk, a se bom to leto kar potrudila in skušala darila malo bolj zanimivo zaviti. :)




Po vseh predstavitvah so nam pred nosom pobingljali še čudovit L'Occitanov adventni koledar, ki ga na žalost ni mogoče kupiti, a smo zato dobile možnost, da ga osvojimo (že zdaj držim pesti, da me doleti sreča). Nato nam je seveda preostalo 'le še' druženje in sladkanje z odličnimi makroni in smoothiji, ki so se mimogrede ujemali z novimi kolekcijami, tako po izgledu, kot po okusu - kako domiselno! :) Vzdušje je bilo fantastično in zelo sproščeno, že dolgo se nisem imela tako lepo na kakšnem dogodku. Zelo me veseli, da se je tudi na naši lepotni/modni sceni začelo sodelovanje z blogerji odpirati in upam, da bo iz leta v leto le še boljše.




Seveda pa me L'Occitane ni navdušil le z novimi kolekciji, temveč tudi s čudovitim naborom že aranžiranih setov v ličnih škatlicah in vrečkah - če ste morda že v iskanju daril za najdražje, se le ustavite v eni izmed njihovih trgovinic in malo pobrskajte naokoli, sigurno se najde nekaj za vsakogar (jaz že vem, da se ne bi branila takšnih darlic). :)




Kot da dogodek sam že ni bil dovolj, smo vse dobile persionalizirane VIP kartice s katerimi imamo kar 15% popust pri nakupu in možnost darila, če nakupimo za več kot 40 € (če sem si prav zapomnila). In ne, res nisem potrebovala še enega razloga več za obisk L'Occitanovih trgovin... že slišim denarnico kako joče. :)

Prav tako je vsaka ob odhodu dobila 'vrečko presenečenja' z izdelki iz vseh treh kolekcij. Sama sem svojo 'trojico' že preizkusila, podrobne ocene pa pridejo na blog malo kasneje, zato se le še oglasite.





10 komentarjev:

  1. Res krasna,drugačna kolekcija, menije zelo prirasla k srcu. Sem vesela, da sva se spoznali, tudi če je potem debata zanesla malo k bolj materinskim zadevam in važn da sem se spomnala pri tvojem blogu PINK maskare pa ne:), ampak ja, naj tvojdojenčekše pridno spančka tako kot do sedaj, saj veš spočita mami in vse je lažje. Z 15% kartico pa so nas tako lepo presenetili in sem je res vesela:).

    Monika iz http://candylovestreet.blogspot.si/

    OdgovoriIzbriši
  2. Sigurno ste se super imele :) Čudovito :) xo

    Visit me: http://naturallymarcela.blogspot.si/2015/10/does-it-work.html

    OdgovoriIzbriši
  3. Super objava! <3 Me zelo veseli da sva se spoznali tudi v živo. Ravno ugotavljam da je čedalje več mamic med nami.... wiiiii! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Lepo te je bilo (vsaj na hitro) videti! Po makronih se mi pa še sedaj kolca :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super fotke si naredila. Se pa tudi jaz nisem mogla načudit, koliko se nas je stlačilo v trgovinico - veš kako so se morale počutiti šele nič hudega sluteče stranke, ki so hotele samo kupit svojo kremico :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Super te je blo zopet vidit, pa fajn slike iz dogodka! ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Lepo te je bilo videt :D
    Sm se pa nasmejala, na uni prvi fotki ko sem jaz gor pa Nika, zgleda kokr da križem gledam pa da sem vsega naveličana, haha :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Maja lepo te je bilo spoznati še v živo. Fotke so ti res lepo uspele :)

    OdgovoriIzbriši