Nega kože: Trenutna jutranja in večerna rutina

3. marec 2017

Danes sem za vas pripravila nabor izdelkov, ki trenutno predstavljajo mojo jutranjo in večerno rutino. Nekateri izdelki so v moji zbirki že precej časa, spet drugi so bolj sveži, a vsi so me toliko navdušili, da jih, vsaj v tem trenutku, ne menjam za nič. :) S stanjem kože sem zdaj zelo zadovoljna, še nikoli ni bila tako gladka in žareča, edino kar me še vedno matra, je dehidriranost, kljub vsej negi, je še vedno precej suha. Ampak, mislim, da se bo tudi to postopoma odpravilo, samo da se vreme malo bolj stabilizira.




Torej, jutranjo nego začnem s čistilnim balmom Lyonsleaf, ki res nežno očisti kožo, ob uporabi krpice pa koža dobi še rahel piling. Čeprav imam mešan tip kože, mi čistilni balmi in kreme odgovarjajo veliko bolje od raznih gelov in pen, ki mi kožo pretirano izsušijo. Po čiščenju na kožo nanesem L'Occitane nežen karitejev tonik (mislim, da sem že na 4. flaški tega čudovitega izdelka). Po novem zdaj za hidracijo skrbim z The Ordinary Hialuronsko kislino in čez njo nanesem eno izmed dveh krem - v rotaciji imam 4kidsandus Dnevno pomlajevalno kremo in Antipodes Manuka Honey. 4kidsandus je za odtenek bolj hranilna, obe pa kožo naredita izredno lepo, na videz in otip je bolj gladka, izgleda mlajša, lepša. :)




Zvečer kože včasih ne čistim (pod pogojem, da se nisem veliko potila oz. nosila makeupa), ampak samo osvežim z L'Occitane tonikom. Kadar se odločim za čiščenje, uporabim The Rose Tree Carrot&Mango čistilni balm (primerjava obeh balmov bo v posebni objavi). Zvečer zelo rada uporabim The Ordinary Niacinamid + Cink, ki pomaga koži uravnavat sebum, umiri že aktivne mozoljčke/akne in do neke mere preprečuje nastanek novih ter zmanjšuje videz razširjenih por. Nad tem izdelkom sem res navdušena, ker sem učinek videla že po dveh uporabah. Po niacinamidu nanesem Antipodes Avocado Pear kremo - čudovita, bogata nočna krema, ki fenomenalno deluje na mojo kožo. Več o njej sem že pisala na blogu (to je že drugi kozarček).

Kadar se mi zdi, da koža rabi še malo več vlage, namesto niacinamida raje uporabim Moikin šipkov serum, čez njega pa vlažilno kremo (Cvet nerolija). 


Kar nekaj kolegic blogerk je v zadnjem času objavilo svojo zbirko negovalnih izdelkov oz. rutin, zelo rada pa bi vedela še, katere izdelke uporabljate ostale. Kateri izdelek vas je v zadnjih časih navdušil? Kateri najbolj drastično vpliva na izgled kože?




4 komentarji:

  1. Nianicamide je super. Meni je naredil super spremembo z kombinacijo Vit C seruma Tetraforce :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je dober! Tetraforce se jaz kar malo bojim, ker sumim, da mi je takrat povzročil občutljivo kožo na licih. Res, da ga nisem postopoma vpeljala v nego, ampak ne vem, zdaj se mi je kar malo zameril. Sem ga pa uporabljala na trebuhu - strije in brazgotina od carskega reza.

      Izbriši
  2. Mene je najbolj navdušila hialuronska od The Ordinary. Se mi zdi, da sem prvo zimo preživela brez suhih luskic na določenih predelih. Sama imam podoben režim kot ti, s tem, da zvečer vedno obvezno čistim kožo - dvakrat če imam makeup. In zadnje čase rada zvečer nanašam kar oboje kremo in olje čez.

    Antipodes se mi zdi zanimiva znamka, čeprav se še nisem odločila za nakup. 4kids krema pa meni ni bila niti malo všeč. Verjetno sem edina. Tekstura mi ni ustrezala in se mi ni zdela dovolj vlažilna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni sta tako hialuronska kot niacinamide fantastična, je pa res, da kljub redni uporabi ne opazim, da bi mi hialuronska kaj izrecno pripomogla k boljši vlažnosti - še vedno imam predvsem čelo polno luskic (te se sicer ne vidijo, razen ko pridem izpod tuša in si osušim obraz ali pa ko nanesem podlago). Ne vem točno zakaj imam to zimo tako zelo suho kožo... Razmišljam, da je celo malo hormonsko pogojeno.

      Kolikor sem brala, imaš ti precej občutljivo kožo a ne? Ne vem če bi ti upala priporočat Antipodes. Sicer imajo fantastične izdelke in sestavine, ampak včasih naravne reči ne pašejo občutljivim tipom kože. Morda bi Avocado Pear bila zate.

      4kidsandus je meni fantastična krema, sem jo tudi kolegici in svakinji dala za probat, obe navdušeni. Svakinja je zdaj cel kup reči od njih kupila. :) Seveda pa ne more pasat vsem.

      Izbriši