Primerjava izdelkov: Inell vs. Bioderma (micelarne vodice)

4. oktober 2016

Danes imam za vas primerjavo dveh micelarnih vodic - slavna Bioderma in E.Leclercova znamka, Inell. Vodici sta si na videz zelo podobni, a se močno razhajata v ceni.. pa res velja rek 'več denarja, več muzike'?




PRIMERJAVA

Obe micelarni vodici se nahajata v elegantnih, ovalnih plastenkah s podobnim zapiralnim sistemom, ki je zelo zanesljiv in tekočino lepo dozira. Ne pri eni, ne pri drugi nisem zasledila nobenega vonja, obe sta zelo nežni in mi ne dražita oči/kože. Največja razlika pa je seveda pri ceni... Biodermina 250ml flaška vas bo stala okoli 11€ (čeprav lahko pogosto najdete kakšne sete 2 za 1), medtem ko 500ml flaška Inell vodice stane le okoli 2-3€ (nisem sigurna kolikšna je polna cena, a Leclerc ima pogosto kakšne akcije, da dobiš denar na kartico). To pa je razlika, a ne? 500ml Bioderme stane okoli 20€, se pravi je enaka količina Inell vodice, kar 10x cenejša, če na grobo izračunamo.


PREIZKUS

Pa je Bioderma res toliko boljša? Toliko, da lahko upraviči 10x višjo ceno, ravno ne... boljša pa nedvomno je. Ko sem istočasno odstranjevala močnejši očesni makeup z eno in drugo (se pravi eno oko z eno, drugo oko z drugo), je Bioderma vsa ličila odstranila skoraj v enem potegu, nežno sem morala podrgnit samo po notranjosti spodnje veke, kar je razumljivo, ker je oko zaprto, ko na njem držim vatko. Medtem ko se je Inell precej 'matrala' in v prvem potegu odstranila mogoče polovico ličil... za maskaro bi še razumela, a težave je imela tudi s senčilom. Seveda je po večkratnem nežnem drgnjenju, odstranila potem še preostanek, a je za seboj vseeno pustila še kakšno sled bleščic, črnih pikic maskare, zato sem delo dokonačala z Biodermo.


MOJE MNENJE

Inell je primerljiva z ostalimi, dražjimi znamkami micelarnih vodic (preizkusila sem tudi L'Orealovo, pa Green Line in Garnier-jevo, slednja mi je bila še najbolj všeč) in delo bo opravila, ličila vam bo odstranila... a glede na to, da je treba čistiti dlje/večkrat, se vprašam koliko več je treba Inell vodice uporabit in koliko manj Bioderme, pa potem cenovna razlika ni več tako zelo velika. 

Če za micelarno vodico niste pripravljene odšteti veliko denarja ali jo mogoče uporabljate samo občasno, potem vam Inell vodico definitivno priporočam. V kolikor pa želite odlično micelarno, ki vam bo ličila zares hitro, temeljito in nežno odstranila, pa vam svetujem, da si privoščite Biodermo.

4 komentarji:

  1. Meni je od Bioderme super :)

    Nevem pa kakšna je tael firma, je ne poznam.

    Je pa res, da na dolgo rok,... hja, kaj pa vem kaj se bolj "splača" za našo denarnico :/

    11 eur vsekakor ni poceni, če jo porabiš v 1 mesecu :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, na to niti nisem pomislila... sama ne uporabljam micelarne vsak dan, ampak bolj takrat ko sem lena. Sem mnenja, da micelarna ne bi smela zasesti mesta čistilnega olja/gela/kreme, ampak bi vskočila takrat, ko se nam s temi ne da ukvarjat. :)

      Vseeno pa, načeloma imam raje bolj kvalitetne izdelke, pa čeprav malo bolj zabolijo denarnico. Je pa Inell super alternativa in jo toplo priporočam!

      Izbriši
  2. Inell vedno uporabljam ker je cenejša, je super za pobrisat ostanke na očeh med čistilnim oljem in čistilcem :)
    Je pa Bioderma res še vedno najbolj učinkovita.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, za vmesno čiščenje pri več-stopenjskemu čiščenju obraza, je nedvomno super. Kot samostojni in edini odstranjevalec ličil, pa je Bioderma nesporni zmagovalec. ;)

      Izbriši