Novo odkritje: Kozmetika MOIKA

6. januar 2017

Že dolgo časa me ni nobena negovalna kozmetika tako navdušila, kot MOIKA. Vem, da sem že za veliko izdelkov ali kozmetičnih linij rekla, da so super in da so me navdušili in najbrž me tudi so, ampak ko nekaj uporabljaš vsak dan, zares z veseljem in ko opaziš, da je koža brez te nege veliko slabša, potem je res nekaj na tem. Darja je zame sama izbrala te izdelke in ne bi mogla bolj zadeti. :)


V test sem prejela dva negovalna izdelka za obraz in gel za tuširanje, ki vam ga bom predstavila v ločeni objavi. Tako krema kot serum sta iz 'Cvetne linije', ki je najbolj univerzalna, če se smem tako izraziti in namenjena suhi, normalni in mešani koži (za res mastno, bi morda bila malo premočna).

Krema Cvet nerolija je čudovita, zares hranljiva krema, ki se nahaja v črnem steklenem lončku z minimalističnim, 'home-made' napisom, ki da vedeti, da so izdelki narejeni ročno, doma, z ljubeznijo. Sama sem načeloma pristašica luksuznih embalaž pri negovalni in dekorativni kozmetiki, a ko gre za naravni, slovenski proizvod, mi rahlo bolj domača embalaža, izpade čudovito in pristno.

Sama krema je res božanska. Tekstura je precej gosta, a se lepo razmaže in na koži naredi čudovito podlago in zaščito. Vonj je res zelo nežen, cvetlični, prijeten. Kremo uporabljam predvsem pred spanjem, saj je kot dnevna krema za mojo mešano kožo, malenkost premočna oz. če ne nanesem nobenega makeupa čez njo, se mi bo nekaj časa koža rahlo svetila (kot podlaga za makeup se super obnese). Zdi se mi tudi, da fantastično deluje na mojo kožo čez noč in v kombinaciji s serumom naredi občutno razliko v zelo kratkem času.


Šipkov serum me je prav tako pozitivno presenetil. Kot prvo me je navdušila embalaža na pumpico, ki pride z zanimivim zaščitnim pokrovčkom, ki ga do zdaj še nisem videla na podobnih izdelkih. Nanos oz. doziranje je na ta način zelo higensko in enostavno. 

Serum je tekoč, a ne pretirano (ne gre za olje ali zelo voden serum, kot ste ga mogoče navajeni). Nikoli ga ne uporabljam samostojno, ampak vedno pred nanosom kreme in mislm, da je ta kombinacija zmagovalna. Vonj je zelo zanimiv, opisala bi ga kot rahlo sladek, zeliščen vonj, meni prijeten. Količinsko se ga ne porabi veliko, a sama moram priznati, da z njim niti pod razno ne šparam. :)


Kakšni pa so dejanski učinki na koži?

Opazila sem, da se mi razne nepravilnosti, hormonski mozoljčki po bradi in pordelost, praktično čez noč pomiri oz. vidno izboljša, če uporabim kombinacijo kreme in seruma pred spanjem. Ko kremo po tuširanju/čiščenju nanesem na kožo, takoj občutim olajšanje, koža je nahranjena in nič ne veže/srbi (čeprav imam mešano kožo, je ta tudi precej občutljiva in izsušena na določenih predelih). Seveda je ob dolgotrajni/večkratni uporabi čutiti in videti razliko tudi v sami teksturi - koža je bolj mehka na otip, bolj sijoča in deluje zelo zdravo (celo soseda, ki je kozmetika res ne zanima, mi je rekla, da mi koža sije). Ko kak dan ali dva malo lenarim in pozabim nanesti kremo oz. kombinacijo kreme in seruma, je koža takoj videti bolj utrujena in čutiti rahlo bolj hrapava (kurjava in hladno vreme tudi meni ne prizanašata).


Cene izdelkov se meni nikakor ne zdijo pretirane, sploh glede na sestavine. Za kremo (30ml) boste odšeli 28.10€, za serum (20ml) pa 23.20€. Sama bom morala čim prej preizkusiti čistilne izdelke za obraz (mleko in gel), pa metina vodica me tudi mika. Držim pesti, da se bo ponudba v prihodnje še povečala in da bo na voljo še kakšna božanska maska za obraz pa kakšna krema ali losjon za telo. ;)



6 komentarjev:

  1. Krasna objava, linija in hvala bogu za vse, ki podpirajo slovensko. P.s zapis se bere odlično:).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se strinjam Monika, moramo podpirati domače! :D In ja, izdelki so zares fantastični!

      Izbriši
  2. Bereta se čudovito!! Še posebej me zanima serum, ker mi trenutno manjka en tak korak v ritualu. Definitivno bom spremljala to kozmetiko, ker se mi zdi obetavna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Serum je res super in komot bi ga vključila v svojo rutino, tudi če ne bi uporabljala/kupila še kremo. Jaz res opazim razliko, če uporabim oba skupaj. ;)

      Izbriši