Mac Mineralize Skinfinish Natural (Light)

23. december 2016

Mac Mineralize Skinfinish puder imam že precej dolgo, a ga do zdaj nikakor nisem uspela oceniti. Glede na to, da sem ga vključila v zadnjo objavo o mojih top izdelkih, vam je lahko jasno, da sva se dobro ujela. Moram reči, da kljub vsem hvalospevom nisem bila sigurna, če mi bo izdelek odgovarjal, a sem zelo vesela, da temu ni tako.


Puder je mineralen in tipične ovalne oblike za 'zapečene' izdelke. Ima res zelo mehko teksturo, a ko po njemu podrgneš s čopičem, se precej drobi in izdelek se, vsaj po mojem mnenju, na ta račun precej hitro porabi (no, vam bom povedala kako hitro, ko pridem do dna). 

Čeprav gre za kompaktni puder, ga sama uporabljam kot podlago in ne kot zaključni puder čez tekočo podlago (čeprav bi se kot tak, absolutno dobro obnesel). Ima presenetljivo dobro pigmentacijo in zelo lepo izenači ten. Kakšnih res očitnih nepravilnosti na koži seveda ne bo povsem prekril, a v kombinacji s korektorjem, boste zmagale. :)


S kožo mi zelo dobro sodeluje, še posebej zdaj v hladnejših mesecih (med poletjem mi je včasih koža malo švicala pod njim, a to se mi dogaja tudi z Lily Lolo podlago). Ni mi povzročil nobenih težav, nobenih izbruhov mozoljčkov in tudi kože mi ni izsušil, čeprav tudi vedno nanesem hranilno kremo pod njim, za preventivo in lepši finiš.

Kar me je morda še najbolj navdušilo pri tem pudru je njegov efekt - kožo ne naredi čisto mat, ampak ji da še nek zdrav sijaj. Koža tako izpade zelo lepo, celo kot da bi dodal malo nežnega osvetljevalca na določenih predelih. Pore so manj očitne in na splošno naredi kožo videti rahlo 'fotošopirano'. Na spodnjih slikah sem lahek sloj pudra nanesla na (vašo) desno stran obraza, pa sami presodite. ;)

Obstojnost je na moji koži zelo dobra, mi pa čez dan ponavadi na čelu in nosu malo 'zbledi' (na nosu tudi zato, ker nosim očala in jih popravljam).

(L: brez pudra;  D: puder)

Slaba stran je, da MAC kozmetika ni 'cruelty-free', da ni lahko dostopna in pa da ni ravno cenovno ugodna (na uradni spletni strani, stane puder $33). Sam izdelek pa je za moje pojme odličen in mislim, da bom nakup morala ponoviti. :)

Ste poskusile ta puder ali kateri drug puder iz njihove ponudbe? Navdušene nad MAC kozmetiko ali se vam zdi precenjena?

2 komentarja:

  1. Meni je pa nekako škoda dati toliko denarja za takšen izdelek, so mi čisto OK za čez tekoči puder od Rimmla, Trend it up-a... mi ful zamatirajo.

    Je pa res, da je Mac pač Mac in njegove cene so pač takšne kot so.

    Je pa lepo, da je mehak in da nima tipičnega matte finiša :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Te čisto razumem. Jaz sem ga kupila zato, ker je bil tako hyped-up, da sem hotela sprobat in mi ni žal. Se pa dobi drogerijske, ki so praktično enakovredni. Meni je bil recimo od Manhattna kompaktni puder fantastičen.
      Sem pa pristašica mineralnih pudrov, zato mi tudi ta tako diši... tekoče podlage redko uporabljam.

      Izbriši