Bloggers event: Lolita, Jessica & Barbara [SLO]

8. april 2016

Nekaj časa nazaj smo bile lepotne blogerke povabljene na čudovit dogodek s strani kozmetike Jessica, v sodelovanju z umetnico Barbaro K. Germ. Dogodek se je odvijal v prekrasni Loliti, v samem centru Ljubljane. Čeprav je šlo za zelo lepo, resno organizirano zadevo, je gospa Slavica (predstavnica za Jessica Cosmetics) vztrajala, da smo mize prislonile eno k drugi, se stisnile skupaj in se pogovarjale kot dolgoletne prijateljice ob skodelici kave. Ta pristop mi je bil zelo všeč, ker smo tako tudi same lahko kaj pokomentirale, povprašale in razvile zanimiv pogovor, namesto da bi samo poslušale.



Karina in Ana Ina




Pričakovala sem, da bo predstavitev osredotočena samo in izključno na izdelke Jessica Cosmetics oz. njihove nove kolekcije, pa sem bila prijetno presenečena, ko nam je gospa Slavica začela predavati o negi nohtov, bolj podrobneje o negi naravnih nohtov. Zakaj naravnih? Zato, ker vse vemo kako zelo so dandanes popularni gel nohti, ki jih 'dela' že kar vsaka soseda z malo prostega časa (tudi to smo predebatirale in se zgražale). 

Torej... zdelo se mi je super, da je bil povdarek na negi, saj se ženske sami negi najmanj posvečajo - vse uporabimo kakšno kremo za roke, si uredimo nohte v smislu oblikovanja in lakiranja, ni pa prav veliko žensk, ki bi svoje nohte negovale še z oljem, mazilom, tretmaji, podlaki in podobnimi zadevami... in ravno to je problem, da manikure ne izpadejo tako kot bi morale.

Če greste pregledati zavihek 'manikure' na mojem blogu, boste ugotovile, da sem sama z laki začela le nekaj let nazaj in se (po mojem mnenju) precej izpopolnila v kratkem času. Namreč... kaj hitro sem ugotovila, da nohtov nisem lakirala tudi zato, ker sem želela, da izgledajo perfektno in mi je vsaka manjša napaka predstavljala packarijo. Prav tako nisem nikoli bila za to, da bi nohte nalakirala samo z lakom in zaključila vse skupaj... zato sem se vsemu skupaj kar lep čas izogibala. Ko pa sem se manikur lotila resno, sem začela nohte oblikovati, obvezno nanašati podlak in nadlak ter se vedno potrudila s čiščenjem odvečnega laka okoli nohta - razlika je bila več kot očitna. Za manikuro si zato vzamem precej časa in se je ne lotim, če vem, da ne bom mogla vse izpeljati tako kot treba. Ravno zato mi je bilo razmišljanje gospe Slavice tako všeč, ko je rekla, da manikura narejena samo z lakom, sploh ni manikura in če nam manikura traja manj kot teden dni, se z njo niti ni vredno truditi. :)






Ko sem že mislila, da imam precej znanja o negi nohtov, sem presenečeno odkrila, da tako kot obstajajo tipi las, obstajajo tudi tipi nohtov. Seveda sem vedela, da nimamo vsi enakih nohtov, a nisem vedela, da obstajajo tipi - trdi a lomljivi, mehki in upogljivi, trdi, ki pokajo, normalni, ki so dehidriani, ipd. Za vsak tip obstaja pri Jessici tudi preparat za nego in vzdrževanje in seveda bo pravilna nega lahko pomenila ogromno razliko v vaših bodočih manikurah, zato je ni za zanemarit. Bi pa sama morda še povdarila, da se skrb za nohte (kot za marsikaj drugega), začne od znotraj in če vam kakšnih vitaminov in mineralov primanjkuje oz. na splošno živite bolj nezdravo, vam nohtov ne bo popravila nobena nega, pa naj bo še tako zelo dobra.






Po začetnem predavanju o negi, smo dejansko presedlale na kozmetiko Jessica. Zanjo sem sicer že slišala pred tem dogodkom, a je nikoli preizkusila. Gre za priznano znamko izdelkov za nohte, katere ljubiteljice so tudi nekatere zelo znane osebnosti (gre namreč za ameriško znamko). Pri nas na žalost nekako ni tako zelo popluarna oz. se njihovih izdelkov ne da dobiti v (vsem dostopnih) drogerijah kot so Muller in Dm, recimo. Sem mislila, da gre za kakšen višji cenovni rang, pa so cene enake cenam OPI, Essie in Zoya lakov - torej nič pretiranega. Po besedah kolegic blogerk, ki so že imele priložnost preizkusiti njihove lake, pa gre za vrhunske izdelke, ki zelo dolgo trajajo in se izredno lepo nanašajo... (več o mojih izkušnjah v posebni objavi).

Na dogodku je sicer bilo povedano vse o samem podjetju, a je bil povdarek na novi Phenom liniji lakov, ki predstavljajo hibrid med 'navadnimi' laki in gel laki - "It's fast. It lasts. It shines.", je njihov moto. :) Gre za formulo, ki se nanaša enako kot navaden lak, a ima precej daljšo obstojnost in večji lesk, ki je značilen za gel lake.

Ko je s svojo predstavitvijo zaključila gospa Slavica, nam je svoje delo predstavila še Barbara K. Germ, umetnica, ki nadaljuje tradicijo steklarstva. Izdeluje čudovit, unikaten nakit, razna darila (kozarci, steklene rože, horoskopski znaki,...), raznorazne okraske in dodatke za poroko, maturo in druge slavnostne dogodke ter vse vrste graviranja na steklo. Gospa Barbara je bila tako prijazna, da nam je vsem ponudila na izbiro različne barve unikatnih prstančkov iz stekla (slika zgoraj). Sama sem izbrala lepo, pomladno, nežno roza barvo. ;)




Barbara K. Germ in Slavica Bizjan


Kaj naj še rečem drugega kot to, da je bil dogodek res zelo prijeten, poleg užvanja v druženju z vsemi blogerkami in organizatorkami, pa sem domov odnesla še nekaj novega, uporabnega znanja in seveda čudovito darilno vrečkico, da lahko tudi sama preizkusim njihove izdelke. Trenutno sem še v fazi testiranja, lahko pa objavo pričakujete v naslednjih tednih. :)


4 komentarji:

  1. Zveni super, nohtki pa tudi izgledajo krasni! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rdeči so Gabini, beli pa Jasnini (se mi zdi)... Drugače pa ja, super smo se imele! ;)

      Izbriši
  2. O, vidim, da ste se imele prav čudovito. Ambient mi je zelo všeč, kot tudi nohtki. Super fotografije,xx

    OdgovoriIzbriši